Mejerist & ostmakare

Daniel är vår unge mejerist som ansvarar för att ostarna håller hög och jämn kvalitet. Daniel har lärt sig (och fortsätter lära sig) hantverket på plats hos Caseficio Olanda – prisbelönt mejeri i norra Apulien. I mejeriet arbetar också Leonardo som arbetat med mozzarella i syditalien sedan han var 14 år gammal. Panoy är produktionsassistent och Albin arbetar med förpackning och lagerhantering.

Mejeriansvarig

Stefano Rugolo
070-2720047

Kvalitetsansvarig

Casificio Olanda
Roberto Carvutto
Tel: 070-383 06 56

Team Mejeri AB

Frägsta Mejeri

Vi tillverkar Mozzarella Fior di Latte på svensk mjölk från bondgårdar i närheten av vårt lilla mejeri bland böljande kullar, klart vatten, gröna ängar och skogar. Låt dig väl smaka!

Sedan 2011 har vi i familjen Rugolo drivit Frägsta Hälsingegård som en klassisk svensk B&B /konferens i historisk miljö med en äkta italiensk restaurang. Ostar och särskilt mozzarella har alltid varit ett stående inslag på vår meny av italienska specialiteter. Ur ett nära samarbete med den syditalienska mozzarellaproducenten Caseficio Olanda och Roberto Carvutto från Apuliens Smak föddes den galna idén om att tillverka mozzarella i Hälsingland på svensk mjölk från lokala bondgårdar. Team Mejeri AB är ett företag som består av oss på Frägsta Hälsingegård, importföretaget Apuliens Smak och syditalienska mejeriet Caseficio Olanda. Frägste Mejeriet hittas 10 minutersbilresa från Frägsta Hälsingegård.